Marsk beret

Denne opskrift er på dansk

Marsk beret strikkes nedefra og op. Først strikkes en rib (1 r, 1 vr) på p 3 mm for at lave en strammere åbning til at holde beretten godt på plads. Resten af huen strikkes på p 4 mm. Ribben kan foldes ind under beretten hvis ønsket, så den gemmes bag resten af beretten. Herefter strikkes der udtagninger og derefter indtagninger for at skabe berettens form. Til slut strikkes den lille i-cord tip eller der monteres en pompon.

Beretten strikkes i glatstrik samtidig med, at der laves udtagninger og indtagninger. Først benyttes rundpind, mens berettens top strikkes med strømpepinde eller med Magic Loop-teknik. 

Når beretten strikkes, får den ikke den helt skarpe kant, som man ønsker ved en beret. Den får en mere rund form. For at opnå det rette mål er det derfor vigtigt, at beretten dampes og/ eller vaskes inden brug. Beretten strækkes ud til de rette mål i fugtig tilstand. Beretten vil holde sig i denne form, hvis du lader den tørre fladt.

Beretten bør blokkes og tørres på samme måde ved efterfølgende vaske.

Tip: evt. tag en tallerken med en diameter på 27 cm og form beretten efter den. På den måde er man sikker på at, beretten får den perfekte cirkel form og den rette størrelse. 

Lav en strikkeprøve for at kontrollere strikkefastheden, inden du går i gang. 

Opskriften sendes som PDF-fil til din mail efter endt køb.

35,00 kr.

Størrelsesguide:

Str.:

  • One-Size – Hovedvidde: 54-57 cm

Mål:

  • Huens diameter efter vask: ca. 27 cm

Vejledende pinde str.:

  • Rundpind 3 mm (40 cm).
  • Rundpind 4 mm (40 cm).
  • Evt. Strømpepinde 3,5 mm

Garn:

  • 100 g Bouclé fra Mohair by Canard (100 g=170 m)

Strikkefasthed:

  • 20 masker x 28 pinde i glatsrik på pind 4 mm = 10 cm x 10 cm